måndag 5 november 2007

I fokus: Gulsvarta själar

På Elfsborgsläktaren kommer vi under en avdelning som vi väljer att kalla "i fokus" att presentera de grupperingar som står på Elfsborgsläktaren. Först ut är en intervju med Gulsvarta Själar (GS) som gjort sig ett namn i Elfsborgskretsar under 2007.
GS på plats på Malmö Stadion 07

GS är en av de färskaste grupperingarna på Elfsborgsläktaren. Kan ni berätta lite om er själva. Hur många är ni, vilken ålder innehar medlemmarna osv. Är ni medlemmar i Guliganerna?

- Vi är 7 medlemmar, en del av mer och en del mindre aktiva, dem flesta är 14-15 år och några är medlemmar i Guliganerna.

Tror ni att man som supporter blir mer aktiv om man är medlem i en mindre gruppering som GS?

- När man står med såna man känner vågar man mera, och uttrycka sin kärlek till klubben på ett annat sätt än när man står med folk man inte känner.

Medlemmarna i GS är rätt unga. Hur tycker ni att ni blir bemötta av resten av klacken? Spelar det någon roll hur gammal man är?

- I början blev vi inte bemötta på ett så bra sätt. Men efter ett tag blev det bättre och vi lärde känna folk och fick istället mycket beröm för flaggor vi gjort.

GS brukar så vitt jag vet delta vid GTS tifojobb? Vart får ni inspiration till tifona? Hur tycker ni att Elfsborgs tifon står sig i konkurrensen med övriga Sverige?

- Vi i GS har varit på de allra flesta tifojobben iår, vi har även arrangerat själva som t.ex. innan Kalmar hemma. Man tittar ju lite på andra lag hur de har gjort men vi försöker alltid komma på egna nya ideér som ingen gjort förut. Vi tycker att vi håller hög svensk klass på våra tifon. Vi har också ganska stora tifon ofta jämfört med andra lag i allsvenskan. Och med de förutsättningarna vi har så är vi väldigt bra.

Om man tittar på de flaggor som GS tillverkat ser man att det är något ni är väldigt duktiga på. Kan ni uppskatta hur mycket tid ni lägger ner och ungefär hur många ni tillverkat totalt?

- Vi har nog tillverkat ungefär 50 flaggor. Det är svårt att uppskatta tiden men låt oss säga 3 timmar per flagga så då blir det ca. 150 timmar.


En av alla flaggor GS tillverkat under 2007

Hur ska man få fler vanliga supportrar att engagera sig och tillverka egna flaggor?

- Det som behövs för att folk ska engagera sig är nog information, både om hur man tillverkar själv hemma och när det är GTS flaggmålningar.

Hur kan klacken bli bättre? Hur kan man få fler att sjunga på Elfsborgsläktaren?

- Det handlar nog om att folket som står på Elfsborgsläktaren måste förstå att det är en klackläktare där man sjunger. En sak man kan göra är att ha en capo en bit ifrån klacken som drar igång den vanliga publiken.

Om man vill bli medlem i GS. Vad är det som gäller och hur går man till väga?

- Vill man bli medlem är egentligen det enda som krävs att man är över 13 år och står i klacken på de flesta av Elfsborgs matcher. Vill man ha kontakt med GS kan man skicka ett mail till gulsvartasjalar@hotmail.com eller prata med oss på matcherna. Man kan även gå in på vårt forum
(http://gs07.3w.se/) där det även finns info om oss.

Till sist, avsluta som ni själva vill.

- Stå upp för Elfsborg!Elfsborgsläktarens kommentar: Killarna som ligger bakom GS gör ett stort arbete och är värda att uppskattas. Det är kul att se att unga killar besitter ett enormt engagemang och lägger ner en stor del av sin fritid på att bidra till att föra IF Elfsborgs supporterkultur framåt. Helt klart en förebild för alla yngre klacksupportrar! Kom ihåg hur viktigt det är att bemöta alla yngre killar på ett bra sätt, alla är vi unga någon gång. Måla på killar! (vi kommer att presentera en flaggmålningsguide på Elfsborgsläktaren för er som blev sugna på att måla själva)

1 kommentar:

Anonym sa...

GS07 var en man i Malmö 07