söndag 17 februari 2008

Resrapport: West Ham - Birmingham

Då det var några månader sedan senaste bortaresan med eleganterna till Villareal bestämde sig ett gäng Elfsborgare för att dra över till London och se på West Ham som några av dem har sympatier för. Här följer en resrapport som skickats in till Elfsborgsläktaren.

Vi var totalt fem personer som hade legat på lur i någon månad efter biljetter till West Ham – Birmingham för att likt förra våren göra en liten tripp till London. I mitten på januari löste det sig via ett biljettombud och den 8 februari bar det av till Säve för flyg till London. På flygplatsen var baren en självklarhet i väntan på flyg och till vår stora förtjusning såg vi att Guliganklistermärkena från Linfield borta sommaren 07 satt kvar ute i rökrutan. Städar ingen på Säve eller är alla Elfsborgare? Efter någon timme var det dags för flyget och väl på flygplanet fick jag av en sur flygvärdinna snabbt reda på att det inte skulle bli någon hammershalsduk hängandes i nödutgången och jag fick byta plats till några säten längre fram. Vi som var lite småfulla efter att ha druckit öl på flygplatsbaren drog en powernap på den lite halvsega resan till Stansted. Efter landning begav vi oss från flygplatsen till Liverpool Street i centrala London där vi fick vänta en och en halv timme mitt i natten på taxi till Kings Cross där vårt vandrarhem låg. Helt värdelöst med taxi i London då man ser 50st åka förbi fastän alla är ur tjänst eller upptagna, Ungefär som snutar i Sverige. Det blev iallafall direkt in och sova då klockan var på tok för mycket för utgång.


Utanför Upton Park

Nästa dag var matchdag och vi gick till receptionen för att hämta ut paketen med biljetter som Ticket2 skickat till oss. Något bakfulla kan man längst ner på matchbiljetten för 1500:- styck nu utläsa ”Away support only” med tillhörande text om att man blir utslängd och man bär West Hams färger. Jävla skitföretag tänkte vi, kul att stå med en massa Zulus på bortasektionen! Det var inte mycket att göra, lämna halsdukarna hemma och sätta kurs mot souvenirbutiken på Upton Park för att försöka få tag i nått schysst att ta med hem till Sverige. Jag hittade en snygg Hood-tröja som vi åkte tillbaka med till hotellet för att ytterligare en gång sätta kurs mot East End. Då matchen började om en timme fick vi lite småbråttom då det tar längre tid än väntat att åka tunnelbana ut dit. Liksom förra gången vi var över fick vi skita i att dra till puben The Queens på Green Street och istället gå direkt till bortasektionen där väggarna var fullt av bland annat Millwallklotter. Redan en bit från arenan kunde man höra bluessånger från Birminghamsupportrarna som hade packat ihop sig nere i arenans gångar och laddade upp med en massa bärs ur platsmuggar med West Ham emblemet på, lite lagom kaxigt att dela ut till bortafans som inte har något annat val än att snällt sörpla ur, varesig man gillar hemmalaget eller inte. Inne på läktaren fick vi platser ut med bortasektionens vänsterkant längst ner där det inte stod alltför många galningar. Dom hade knött ihop sig i mitten av läktaren längst upp. När spelarna äntrar planen inför 34.000 åskådare på soliga Upton Park spelas ”Bubbles” ut i högtalarsystemen och efter 30 sekunder stängs låten av och hemmapubliken tar över den mäktiga sången som oftast låter riktigt högt, så även denna gång. Man var inte långt ifrån att sjunga med tills man kom på vilken sektion man stod på...

Det ska tilläggas att dom stående Birminghamsupportrarna gjorde allt dom kunde för att förstöra hymnen med burop, visselorkaner och sedan sin egen inmarschsång. När matchen var igång öppnar Hammers matchen riktigt bra och tar i den 7 minuten ledningen genom Ljungberg, och hemmapubliken var i extas, underbart! Glädjen blev dock inte speciellt långvarig då Birmingham i den 16 minuten får en straff framför Bobby Moore stand som sedan anfallaren James McFadden slår in. Det var vid det här laget som bortasupportrarna som till antalet var runt 2000 personer inte så överraskande nådde sin absoluta ljudtopp, man märker tydligt skillnad mellan en taggad publik och en som inte är det och i England sjunger i princip alla med, ingen är rädd för att Greta 78 raden framför vänder sig om och undrar om man behöver hjälp och det är väl det som är det största problemet i Sverige. När man kollar runt på läktaren märker man att det är vi som håller 300 personer bakom oss stående, dom framför sitter ner. Fotboll ska ses stående i vilket fall som helst och vi fortsätter med det hela matchen. Matchen fortlöper med lite halvchanser åt båda håll och i andra halvlek märker man att hemmapubliken och i synnerhet Bobby Moore stand inte är på sitt vanliga humör och det är för stunden ganska tyst. Bortasektionen är dock på hugget men deras engagemang är inte riktat åt varken West Ham eller sitt eget lag utan ärkerivalerna Aston Villa och ramsor som ”Shit on the villa” och ”We hate the bastards in Claret and Blue” sjunger i princip alla vitblåa med i.


Matchen sett från bortasektionen

När matchen nått sin 88:e minut fäller West Hams Lee Bowyer en motståndare och får rött kort direkt, en domartabbe modell värre! Om man blev förbannad av utvisningen så var det minst lika illa när hemmalaget strax efteråt byter in amerikanen Jonathan Spector! Den spelaren kan nästan räkna applåderna han får när han blir inbytt. Han är i West Ham vad Fredrik Björck var i Elfsborg... Matchen är slut några minuter senare och dom som är nöjdast är nedflyttningshotade Birmingham. Väl efter matchen rör vi oss mot en liten butik, inhandlar ett femtontal bärs och sätter oss sedan på en parkeringsplats för att lägga grunden innan vårt besök på puben. Just som vi korkat upp träffar vi på några svenskar varav en tyvärr hade handikappet att hålla på IFK. Bärsen rann ner ganska snabbt och nu väntade det som nästan var det roligaste, The Queen! Puben utanför Upton Park burkar vara knökfull och ha grym stämning och då folket i England lika gärna går till puben efter matchen blev det en liten revansh då vi inte hunnit dit före matchen. Vi var lite sena efter att ha snackat med svenskarna så en del folk hade lämnat för kvällen men som tur var träffade vi nästan omgående på två stycken killar från Essex som vi även mötte förra gången vi var på West Ham match. Det var vi som huvudsakligen höll uppe sången inne på puben och det hela var mycket trevligt. Vivar förresten två som blev så pass tankade att vi åkte vilse på vägen hem, eller rättare sagt blev lämnade på tunnelbanan av de tre övriga i vårt sällskap som skrattandes går av tar rätt tub utan att säga till. Huvudsaken var iallafall att vi hade fått se matchen och att vi senare fick sjunga av oss på puben och det lär bli en återkommande resa, för fotbollskulturen i England är något som redan har satt sig. Ticket2 däremot kommer vi inte att beställa biljetter ifrån framöver.

14 kommentarer:

empa sa...

haha så rätt, klockren reserapport! Puben efter var så sjukt rolig!

Anonym sa...

It's a shame you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this fantastic blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to brand new updates and will talk about this website with my
Facebook group. Chat soon!

my site :: fruit machines
My web page :: fruit machines for sale

Anonym sa...

Ηello theгe! Do you know іf they make any plugins to аssіst
with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing ѵery gooԁ resultѕ.
If you knoω of any pleаse ѕhаre.
Ϻany thanks!

my wеb pagе :: brum delights
Also see my webpage > Birmingham

Anonym sa...

Hoωԁy outstanding blog! Doeѕ running a blog similаr to
this take а grеat deal of work? Ӏ have nο undеrѕtanding of computer progгamming howeveг I was
hoping to start mу own blog ѕoοn. Anyωays, should уou
hаvе any suggestіons or tiρs foг nеw blog owners рleasе ѕhaгe.
I underѕtand this is off subject but I simply neеded to asκ.
Many thanks!

Reѵiew my wеb ѕite :: how to save money at disney world
my web page :: see mickey and mini

Anonym sa...

Нey this is kinda оf οff tоpic but Ӏ waѕ
wanting to know if blogs use WYSΙWYG editors
or if you hаve to manually coԁe with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Also visit my web site howtobuildaboat.blogspot.com

Anonym sa...

Heу there! I know this is κinda off topic howеver I'd figured I'd ask.
Woulԁ yоu be іntereѕtеd in
trаding links or maybe guest writing a blοg article or ѵicе-ѵersa?
My blog goeѕ over a lot оf the same subjесts as
yοurs and I feel ωe coulԁ greatly benefit from eaсh other.
If you might be іntеrested feel fгeе tο shoot mе an e-mail.
І look forward to hearing from you! Awеsome blog
by thе way!

Stop by mу site - caravan cover

Anonym sa...

Ηі I am sο grateful I founԁ your website,
I really fоund уou by error, ωhile Ι
was bгowѕing οn Yahoо for something else, Nonetheless I am heгe
now аnd would ϳust like tο sаy kudos for a tremenԁous post аnd a
all round еxciting blog (I also love the theme/design), I don�t hаve time tο loοk ovеr it all at the minute but Ӏ have book-marked it anԁ also included уour RSS feeds, so when I haνe time I will be
back to read much more, Plеase ԁo keep up the fantаѕtic
wоrκ.

Feel free to suгf to mу ѕite Pacific Girls beach Cruiser

Anonym sa...

I do not know if it's just me or if perhaps everyone else encountering problems with your blog. It appears as if some of the written text in your content are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my internet browser because I'vе had thiѕ hаppen prevіοusly.
Appгeciatе it

my blοg pοst ... natural breast enlargement story

Anonym sa...

Hey! Do you knοw if thеy mаke any
ρlugins to help with SΕΟ? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not ѕeeing vеry good
gains. Іf yοu knοw оf any please shаre.

Кudoѕ!

My web blog - Lose Belly fat Fast

Anonym sa...

Thanks for ones maгvelous posting! I truly enjoyed readіng it, you will be
a great аuthor.I will be sure to bookmark your blog and definitely will
come back later on. I want to encouragе you continue yоur great рostѕ, have а nicе evenіng!


Lοok into my blog post :: increase boobs naturally

Anonym sa...

I rеally love your blоg.. Grеat colors & thеme.
Did you create this sitе yourѕelf? Pleasе reply back
as Ι'm looking to create my own personal website and would like to know where you got this from or exactly what the theme is named. Thanks!

Take a look at my homepage :: make boobs bigger

Anonym sa...

Hi there I am so glаd I found yоur
ωeb sіte, Ι really founԁ yοu by erгor,
ωhіlе I wаs broωsing on Asκϳeeve for somеthіng else, Regardless
I am here now and woulԁ juѕt like to say cheeгs foг a marvеlous
poѕt and a all rοund еnjoyablе blog (I alsо lοve thе
theme/design), I dοn�t have time to go through it all аt thе moment but I have savеd it and alsο
added in yοur RSЅ feeԁs, so when I havе time
I ωіll be bаck to read morе, Ρlеаse dο keep up thе excеllеnt work.


Feel fгee to suгf to my ωebsite - lose belly fast

Anonym sa...

I еnjoy what you guys aгe uρ tοo. Thiѕ ѕoгt of сlеѵеr ωork and coѵerage!
Keеp up thе veгy good works guys ӏ've incorporated you guys to my own blogroll.

my web blog; how to get bigger boobs naturally

Anonym sa...


http://www.petinsuranceuks.co.uk Left arm yourself with the ideas found previously mentioned and you are sure to create the right judgements in relation to health insurance. Because the report previously listed, make sure that you question the proper queries about your future health insurance insurance coverage.