tisdag 16 september 2008

Sundsvall tur och retur

Förväntningarna på resan var höga när vi tidigt på lördagen skulle träffas på busstorget för att åka den långa vägen upp till Norrland och Sundsvall. Klockan slog 07.30.Tiden då vår minibuss skulle rulla från busstorget. Där stod man utan varken färdmedel eller reskamrater. Efter ett samtal till resledaren Andreas så fick jag reda på att han hade menat Allégatan vid swedbank.
Jaja, det var ju nära busstorget i alla fall. Fort över torget och resan kunde börja! Först till Fristad för att möta upp den andra bilen och senare upp emot Stockholm. Vi valde som ett roligt avbrott i resan att stanna till i Solna för att se mötet mellan AIK och Götelaborg.

Efter matchen backar vi på en gnagares bil och kör vidare mot målet på vårt äventyr. Resan flöt på bra och så även alkoholen och förfesten hade nu tagit fart ordentligt. Väl framme i Sundsvall så var det dags för att checka in på boendet, bädda sängarna och byta om för att göra stadens pubar och nattklubbar osäkra. Efter en försköning med Guliganernas klistermärken lite här och där så besöktes första puben. Efter en rolig dag/kväll/natt så var det väldigt skönt att få gå och lägga sig när man något vingligt styrde hemåt mot vandrarhemmet vid 4 tiden på morgonen.

Efter lite sömn och som vanligt toktidig väckning 2 tim innan man behöver gå upp ( alltid av samma personer på övernattningsresor ) så var det dags att ta sig ner till centrum för mat,öl och uppladdning inför matchen. Sedan några timmars tidsdödande och öldrickande innan man var redo för att traska genom ett kylslaget Sundsvall och ta sig in på Norrporten arenas bortasektion.Där möts man av en dryg och otrevlig vakt som tydligen hade som största nöje att reta och störa oss supportrar. Självklart var han från Sveriges skithål, Götelaborg. Spelar tydligen ingen roll vart eller hur långt bort man åker, alltid ska man möta på dessa götelaborgare. Tycker klacken trots det låga antalet,kylan och bakfylla håller igång riktigt bra och vi gjorde heltklart vårat jobb. Något som värmde våra hjärtan var att Magnus Haglund efter matchen kommer fram till oss och tackar för att vi gjort den långa resan för deras skull. Han bad även om ursäkt för att de inte lyckats göra mål.

Resan hem var som resan upp fast snabbare,nyktrare (nåja för de flesta iaf) och lugnare.Har man aldrig varit med på en sån här "tokresa" så bör man testa det!Nämligen helt omöjligt att sitta och få med allt roligt som hänt i en sådan här reserapport. Och för de som varit med så vet ni säkert att vissa saker lika bäst stannar mellan de som varit med.

Stort tack till alla som var med och gjorde resan riktigt lyckad!

100 % Anti Mad Nils // Oscar i mentala minibussen.

Inga kommentarer: