fredag 29 augusti 2008

Örebro SK - IF Elfsborg

Nytt besök och ny förlust, saker och ting var sig lika i Örebro. Likt förra året när vi slöt upp bra på första bortaresan för året, var det bra uppslutning även i år. Uppskattningsvis 250 Elfsborgare gjorde resan till Örebro, varav Guliganerna transportade 120 med två bussar. Väl på plats var det uppladdning på puben Pitchers men någon riktig uppladdningsstämning infann sig aldrig riktigt. Bättre blev det när vi i gemensam marsch tågade till arenan och markerade vår närvaro med pyroteknik och sång.

Väl på plats på bortasektionen fick vi stå med gassande sol i ögonen vilket tyvärr sänkte engagemanget en del. GTS hade fixat iordning en enkel bortakoreografi som bestod av flaggor, konfetti och creperullar som synes på fotona under. Den jobbiga solen i all ära men matchen blev inte roligare när IFE spelade under sin nivå och lät ÖSK ta över och sedemera vinna. Det man slås av i Örebro är som vanligt annars att de har en rätt liten och inte allt för högljudd klack men desto bättre sittplatspublik som lever sig med i matcherna engagerat. Det för osökt tankarna till många på Borås Arena som sitter som om de vore på någon jävla picknick på matcherna, det blir allt bättre hos oss men för fan lev er med i matcherna!

Vad säger vi då om vår egen klackinsats? Vi hade förvisso kass akustik men borde kunnat prestera bättre, det mesta vi sjöng kändes segt. Det ska bli intressant att se vad vi kan åstadkomma nästa år med fullvärdig bortasektion även i Örebro. För er som inte noterat det skall den byggas om likt den på andra sidan där ÖSK-klacken huserar. Trots besvikelsen över matchen och vår allt mer prekära situation i tabelltoppen räddades hemresan i buss två av ett gänga sköna individer som vet hur man förnöjer sin omgivning.
Inga kommentarer: